Since November, this is the mango season in Mauritius. We are lucky to have some mango trees in our courtyard and we are currently enjoying this everyday ! Most European people don’t know that there are about 55 different types of mangos in Mauritius only ! In our courtyard we have 3 different types: the “Maison rouge” (the most common one in Mauritius, famous for her pretty red color), the “Adèle” (also known as “Dauphine”; it stays green/light yellow and has a wonderful taste) and the “Henriette” (my favorite, which becomes yellow when ripe – the taste is so fruitful with a little bit of acidity). To appreciate the mangos, you have to peal the skin off and cut the 2 “cheeks”. A pure delight 🙂

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Depuis Novembre, la saison des mangues bat son plein à l’Ile Maurice. Nous avons la chance d’avoir quelques manguiers dans notre cours et c’est vraiment un bonheur de tous les jours d’aller les cueillir et de les déguster bien fraîches ! La plupart des Européens ne savent pas qu’il y a, rien qu’à Maurice, plus de 55 sortes différentes de mangues ! Dans notre jardin, nous en avons 3 sortes: les “Maisons rouges” (les plus communes de l’ile, connues pour leur belle couleur rouge), les “Adèles” (aussi appelées “Dauphines”; elles restent vertes/jaunes pâles jusqu’à maturité et ont un superbe goût) et les “Henriettes” (mes préférées; elles deviennent jaunes à maturité, leur goût est très fruité avec une petite pointe d’acidité). Pour apprécier les mangues, il faut les éplucher et couper les 2 “joues” qui contiennent la meilleure chair. Un pur délice 🙂